naar het programma

foto van spreker Peter Martin

Peter Martin houdt van de vrijheid en de mogelijkheden die open source-software aan gebruikers biedt en het kennisdelen dat je alleen kunt vinden binnen open source communities. Peter is sinds 2005 actief in de internationale Joomla-community. Hij is een van de Global Moderators op Joomla forum en is actief geweest in het Joomla Community Leadership Team, Operations Department Coordinator, Joomla Board of Directors, Mentor voor Google Summer of Code (GSoC) 2016 + 2017. 

Verder organiseert Peter Open Coffee Nijmegen (een maandelijks netwerkevenement voor kleine bedrijven en zelfstandigen) en Linux Nijmegen (een Linux User Group met maandelijkse bijeenkomsten).

Sinds 2005 ondersteunt Peter met zijn bedrijf db8 (www.db8.nl) bedrijven en organisaties met Joomla: technische ondersteuning, training, programmeren van maatwerk extensies, website optimalisatie. Voor Joomla websitebouwers ontwikkelde Peter het component "Options Manager" om instellingen van Extensies in Joomla-websites te exporteren / importeren. Peter is mede-oprichter van data2.eu - een website met webapplicatie om bedrijven te helpen aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) te voldoen.

Presentaties

Hack je eigen website! voordat hackers het doen