Waarom de Master Classes?

Een van de meest belangrijke onderdelen van het ontwikkelingsproces van Joomla is het testen van code-patches. Deze patches bevatten vaak verbeteringen, nieuwe features of bugfixes. Het is van groot belang dat deze patches goed worden getest voordat ze uiteindelijk definitief aan de broncode worden toegevoegd.

Door middel van de master classes hopen wij de studenten enthousiast te maken Joomla en de basiskennis mee te geven voor het gebruik van het systeem. In de master classes zullen zowel het gebruik van het CMS als de programmatuur aan bod komen. Zo hopen wij een solide basis neer te zetten voor de studenten om deel te namen aan de Pizza Bugs & Fun.

Wat is dat… Pizza Bugs & Fun?

Tijdens de code-sprints van Joomla, worden er Pizza, Bugs & Fun (afgekort PBF) evenementen georganiseerd. Het doel van deze events is om richting een nieuwe release van Joomla zo veel mogelijk fixes te testen en door te voeren. Vaak vinden deze evenementen op een fysieke locatie plaats. Soms zelfs op meerdere plekken tegelijk over de hele wereld.