naar het programma

foto van spreker Chris Reijmers

Chris Reijmers, directeur 4privacy, Legal Counsel Data Protection and Data security.

Chris is zijn carrière begonnen bij de Rotterdamse politie en voltooide zijn avondstudie Nederlands recht aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Is bij de politie rond 1990 in aanraking gekomen met ‘privacywetgeving’ (toen de Wet persoonsregistraties en de Wet politieregisters) en daar is het virus toegeslagen en nooit meer weggegaan.

Heeft met een eigen bedrijf veel gemeenten geholpen bij de implementatie van de Wet bescherming persoonsgegevens. In de periode van 2008 – 2012 als consultant (onder meer) ondersteuning verleend aan de bestuurlijke aanpak van de georganiseerde criminaliteit en de totstandkoming van de RIEC’sen en het LIEC. Verder bij de aanpak van de Vastgoedfraude (Rotterdam) en bij het project Emergo (Amsterdam).

Docent geweest voor de politieacademie, de Koninklijke marechaussee en de BAN. Vanaf 2014 weer zelfstandig ondernemer. Lid geweest van de expertpool privacy binnen het sociaal domein voor VNG/KING en gemeenten geholpen met privacybescherming in het sociaal domein.

Projecten verzorgd bij gemeenten en de Kansspelautoriteit. Als Legal Counsel Data Protection gewerkt voor het Aardbevingenteam van de NAM in Assen en het protocol ontwikkeld voor de uitwisseling van persoonsgegevens tussen NAM en de Nationaal Coördinator Groningen.

Als senior jurist privacybescherming en waarnemend FG gewerkt voor het kerndepartement van het ministerie van Economische Zaken en thans werkzaam als projectleider AVG voor het ministerie van Algemene Zaken in Den Haag. Docent bij het NCOI, geassocieerd lid van de NGFG en als lid van de IAPP gecertificeerd (CIPP/E). Naast zijn expertise op dit vakgebied is Chris bovenal een verbindende schakel in organisaties gericht op het zo praktisch mogelijk uitvoering geven aan het zorgvuldig omgaan met persoonsgegevens. Vanuit dit perspectief deelt hij graag zijn liefde voor het privacy recht.

Presentaties

GDPR