naar het programma

foto van spreker Frits Jongbloets

Een praktijkvoorbeeld maakt het snelste duidelijk waar deze presentatie over gaat:

Voor een klant heb ik een contactformulier gemaakt waarop je kunt aanvinken voor welke dienst(en) je belangstelling hebt. Elders op de site staan uitgebreide beschrijvingen van deze diensten. Die staan in ‘gewone’ Joomla artikelen. Als de beheerder van de site zo’n artikel aanpast dan wordt het lijstje op het formulier automatisch bijgewerkt. Ook als er artikelen bij komen of verwijderd worden.

Als je met RSForm!Pro werkt is dit soort functionaliteit is gemakkelijk toe te voegen. Dat doe je door eigen scriptjes in het formulier op te nemen (Javascript, php en/of interacties met de database).

Ook als je weinig programmeerervaring hebt kun je hier al snel mee aan de slag, eventueel met het kopiëren en aanpassen van voorbeeldscripts. Doordat je werkt binnen een bestaande extensie hebt je meestal niet veel code nodig; het bovenstaande voorbeeld vergde ongeveer 10 regels.

Let op: deze presentatie is toegespitst op het gebruik van de opties voor custom scripting. Andere mogelijkheden van RSForm!Pro worden niet behandeld of hooguit terzijde, als ze een raakvlak hebben met scripting.

VOORBEELDSCRIPTS DOWNLOADEN?

Na afloop van de Joomladagen heb ik hieronder mijn presentatie beschikbaar gesteld. Daarnaast is het mogelijk om de voorbeelden die ik in de presentatie gebruikt heb, te downloaden. Dat kan via deze pagina: 
http://www.webcompagnons.nl/downloads-jd-2018