naar het programma

foto van spreker Hans de Graaf

Hoe haal je het meest uit de (development) teams waar jij deel van uitmaakt?

Werk je samen met andere developers of zit je in een team met een designer, tekstschrijver en/of systeembeheerder? Dan heb je mogelijk de ervaring dat het team niet altijd de best mogelijke beslissingen neemt.

 

Abiline-paradox

Heb je ooit gehoord van de 'Abilene paradox'? De paradox is dat een team eensgezind kan besluiten voor optie A terwijl elk teamlid individueel eigenlijk voor optie B wilde kiezen. Deze en andere blinde vlekken, vooroordelen en automatische processen kunnen ook jou en jouw team gebeuren!

 

Blinde vlekken en vooroordelen

Deze sessie gaat over besluitvorming binnen een team en de rol van de zogenaamde 'unconscious biases' daarin. Unconscious biases zijn de onbewuste vooroordelen die er voor kunnen zorgen dat je niet de best mogelijke beslissing neemt. Je leert ze te herkennen, te voorkomen en de effecten ervan te verzachten. Het sleutelwoord is daarbij 'proces'. Je leert hoe je solide besluitvormingsprocessen kunt instellen binnen je team die de kans op betere resultaten verhoogt.

 

D.U.M.B.

Je leert hoe je niet langer 'dumb' (=domme) beslissingen neemt maar juist D.U.M.B. beslissingen: Decisive, Unbiased, Moral en Brainful.