Sander Potjer is Joomla ontwikkelaar en specialist bij Perfect Web Team. Zijn passie voor Joomla begon in 2005 toen hij tijdens de zomervakantie zijn eerste Joomla website bouwde voor zijn sloeproeiteam. Sander is intensief betrokken bij de community rond Joomla.

Bij de bouw van zijn eerste Joomla site was Sander direct onder de indruk van Joomla en de behulpzame en enthousiaste community eromheen. Het duurde dan ook niet lang voordat hij zelf betrokken raakte met de Nederlandse community. In 2008 richtte hij samen met andere www.joomlacommunity.eu op. Vanuit deze community hielp hij mee met het opzetten van de Nederlandse gebruikersgroepen, waarvan er nu 14 zijn.

Inmiddels is uit deze community Stichting Sympathy ontstaan waarvan Sander voorzitter is. Stichting Sympathy is opgericht ter promotie en ondersteuning van Joomla in Nederland en organiseert tevens de jaarlijkse Nederlandstalige JoomlaDagen.

Ook internationaal is Sander actief voor het Joomla project. Hij is lid van het Joomla Community Leadership Team (CLT) en onder andere verantwoordelijk voor de Joomla Extensions Directory.

Sander is tevens de bedenker en ontwikkelaar van ACL Manager, een populaire Joomla extensie dat het beheren van toegangsrechten (ACL) in Joomla erg eenvoudig maakt.