De JoomlaDagen worden georganiseerd door Stichting Sympathy, opgericht ter ondersteuning en promotie van het open source content management systeem Joomla! in het Nederlands taalgebied.

Stichting Sympathy geeft dit vorm door middel van het organiseren van deze jaarlijkse JoomlaDagen en het faciliteren van de Nederlandse community JoomlaCommunity. De stichting en de JoomlaDagen hebben beide geen winstoogmerk. Meer info op www.stichtingsympathy.nl.

Het organisatieteam dat zich al meerdere jaren - vrijwillig - voor de JoomlaDagen inzet bestaat uit de volgende personen:

Hilda Abbing - Sponsoring

Hilda bezocht de JoomlaDagen voor het eerst in 2016 als deelnemer aan het familieprogramma. Hilda heeft vijftien jaar haar eigen uitgeverij geleid, en werkt sinds 2016 als projectmanager samen met Anja de Crom aan Joomla-websites.

Hilda vond het verfrissend om te zien hoe het er in de Joomla-community aan toe gaat. Ze ervaart die community als een gezellige groep enthousiaste en gedreven mensen: "Joomla zit toch een beetje in je bloed, denk ik. Als je er eenmaal mee besmet bent, wil je niet meer stoppen." Voor deze community wil ze zich graag inzetten als sponsorwerver. Ze heeft met veel plezier het stokje overgenomen van Martijn Boomsma: "Ik vind het belangrijk dat een evenement als dit elk jaar weer georganiseerd kan worden, en dat kan niet zonder sponsoren."

Anja de Crom - Public Relations

In 2008 bouwde ze haar eerste Joomla-website, en vanaf dat moment was Anja verkocht. Ze vond het zo tof om met Joomla te werken, dat ze projecten ging verzinnen om maar websites te kunnen bouwen. Van tekstschrijver/journalist-met-Joomla-als-hobby ontwikkelde ze zich tot fulltime webdesigner. Af en toe steekt het schrijven en interviewen wel weer de kop op; ze interviewt bijvoorbeeld Joomlers over hun motivatie om naar de JoomlaDagen te gaan.

Martijn Boomsma - Sponsoring

Martijn Boomsma is Joomla specialist, project manager en partner bij Perfect Web Team. Martijn heeft een achtergrond in psychologie, IT service management en theater en is sinds 1998 werkzaam in de IT.

Toen hij in 2008 Joomla! ontdekte was hij meteen verkocht! "Ongelofelijk dat zo'n mooi programma met zoveel mogelijkheden als open source beschikbaar is."

Dennis Buis - Design en drukwerk

Als ontwerper is Dennis door de jaren heen razend enthousiast geworden over Joomla. Hij organiseert de Joomla-gebruikersgroep in Bussum, waar Joomla-gebruikers hun ervaringen en enthousiasme delen.
Het is alweer een tijdje geleden dat Dennis zijn opleidingen afrondde, inmiddels heeft hij heel wat jaren ervaring met visueel ontwerp en communicatie. Hij vertaalt ieder idee moeiteloos in een oogverblindende communicatieuiting, of het nou gaat om een website, een logo of een brochure.

 

Roland Dalmulder - Techniek

Roland Dalmulder is al jaren actief als Joomla ontwikkelaar en heeft er dan ook zijn werk van gemaakt. Met zijn eigen bedrijf ontwikkelt hij standaardoplossingen om betalingen binnen Joomla te regelen en het importeren/exporteren van data. Zijn passie ligt in de techniek om mooie dingen te bouwen met PHP, JavaScript en de daarbij behorende tools.

Hans Kuijpers - Sprekers

Hans Kuijpers is Joomla specialist bij Perfect Web Team, HKweb en teemr. Hij werkte al met Joomla toen het nog Mambo heette. Hans maakte zijn eerste website in 1995 tijdens zijn studie Technische Bedrijfskunde en sindsdien zijn er tientallen meer verschenen. Hans’ passie ligt in het omzetten van het design naar een werkende Joomla-site met zo schoon mogelijke code. 

Sander Potjer - Algemene organisatie

Sander Potjer is Joomla ontwikkelaar en specialist bij Perfect Web Team. Zijn passie voor Joomla begon in 2005 toen hij tijdens de zomervakantie zijn eerste Joomla website bouwde voor zijn sloeproeiteam. Sander is intensief betrokken bij de community rond Joomla.

Marco Richter - Financiën

Marco is één van de mede-oprichters van de Nederlandstalige Joomla!community. In het dagelijks leven is hij werkzaam als hoofd van een alarmcentrale in Bremen (Duitsland). In zijn vrije tijd houdt hij zich bezig met het treffen van vrienden, Joomla! en CentOS (Linux).

Fonny Smets - Sprekers

Fonny is reeds sinds 1978 actief in de Apple wereld en voornamelijk in de domeinen Netwerken & Communicatie.

Na de vele frustraties van klanten die telkens te horen kregen dat hun eigen website niet werkte op hun Macintosh kwam hij tijdens zijn speurtocht het Joomla! content management systeem tegen.

Met zijn eigen bedrijf 5aces tracht Fonny klanten en webdesigners "op het goede spoor te zetten" door gebruik te maken van Open Standards en Open Source en uiteraard Joomla!.

Marijke Stuivenberg - Community

Marijke Stuivenberg is al geruime tijd actief in de Nederlandse en internationale Joomla community op divers gebied. Ze is mede-oprichter van JoomlaCommunity.eu en Stichting Sympathy en verzorgt de Nederlandse vertaling van Joomla. Sinds 2010 vervult ze een rol als board member van Open Source Matters. In het dagelijks leven is ze als saxofoondocent verbonden aan de Muziekschool Hengelo (Ov).