Workshops JoomlaDagen 2018

Op vrijdag 13 april zijn er vier interessante en informatieve workshops waaraan je kunt deelnemen. Hieronder lees je welke workshops dat zijn. Om mee te doen aan een workshop heb je een workshopticket nodig. Die zijn vanaf nu verkrijgbaar voor € 25 per workshop in onze ticketshop.

Let op

Naast je workshopticket heb je ook een toegangsticket voor de vrijdag nodig (à € 25 Early Bird prijs). Zonder vrijdagticket kom je de High Tech Campus niet in :).

De workshops duren een dagdeel. Je kunt er dus een of twee volgen.

Tegelijk met de workshops vindt in de grote zaal het Daarom-Joomla-programma plaats, barstensvol inspirerende en informatieve presentaties over de vele mogelijkheden van Joomla. Toegang tot het Daarom-Joomla-programma is inbegrepen bij je 'gewone' vrijdagticket.

Vrijdagochtend

Vanochtend kun je kiezen uit twee workshops. De ontvangst op vrijdag start om 8.30 uur.

PhpStorm
De workshop gaat over het gebruik van PhpStorm als ontwikkelomgeving waarin je zo'n beetje alles kunt wat je nodig hebt. Je leert hoe je met PhpStorm je workflow kunt optimaliseren.

Roland Dalmulder behandelt allerlei functies die handig zijn bij het bouwen van Joomla extensies. Denk hierbij aan gebruik van git/GitHub, XDebug, deployment, codestyle, etc. In deze workshop ga je zelf aan de gang met de functies van PhpStorm, om in de praktijk te ontdekken hoe het werkt.

Meer informatie over deze workshop

RSForm! Pro
RSForm!Pro is een superkrachtige toepassing om prachtige formulieren en workflows mee te bouwen, en na deze workshop kun jij het ook!

Wie RSForm!Pro al eens gebruikt heeft, weet dat je er snel en gemakkelijk contactformulieren mee kunt maken. Maar ook als je wat méér wilt dan een simpel formuliertje, is RSForm!Pro de perfecte extensie. In deze workshop laten René Kreijveld en Anja de Crom je alle mogelijkheden van RSForm!Pro zien.

Meer informatie over deze workshop

Vrijdagmiddag

Fabrik
Fabrik is een zeer flexibel Joomla-component waarmee je je eigen applicatie kunt bouwen. In deze workshop gaan we onder leiding van Eric Beernink een (eenvoudige) ledenadministratie opzetten en de mogelijkheid om evenementen aan te maken. We maken automatisch Joomla-gebruikers aan in de juiste groepen, zorgen dat leden hun eigen gegevens kunnen bewerken en zich kunnen aanmelden voor een evenement.

Enige kennis van PHP, Javacript en MySQL is wel noodzakelijk (je moet kunnen "lezen" wat de code doet).

Meer informatie over deze workshop

Extensions for Joomla 4
De grootste aanpassing in Joomla 4 is dat het gebruik gaat maken van namespaces. Een uitdaging voor de extensie-ontwikkelaar, die één extensie moet kunnen maken die zowel voor Joomla 3 als Joomla 4 werkt.

George Wilson, die in de release lead van Joomla 4 zit, weet daar alles van en deelt die informatie graag met ons in deze (Engelstalige) workshop. Hij zal zowel de aanpassingen in Joomla 4 bespreken als stap voor stap laten zien hoe je een Joomla 3 extensie geschikt maakt voor Joomla 4.

Meer informatie over deze workshop