Joomla Certificering tijdens JD17NL

Wil je laten zien dat je een gedegen kennis van Joomla bezit, oftewel dat je een professional bent? Laat je certificeren!

Het officiële Joomla Certificeringsprogramma (JCP) is in het leven geroepen om professionaliteit onder Joomlers te vergroten. Ben je eenmaal gecertificeerd, dan word je opgenomen in de Joomla.org database met alleen maar gecertificeerde Joomla-bouwers en kun je een badge op je website zetten.

Die certificering krijg je natuurlijk niet zomaar: daar moet je examen voor doen. En dat kan tijdens de JoomlaDagen 2017!

Op vrijdag 31 maart 2017 kun je deelnemen aan het examen voor Certified Joomla Administrator.

Dit examen concentreert zich volledig op de Joomla backend en de Joomla core, dus niet op extensies. Uitgangspunt bij de vragen is een schone Joomla installatie, in het Engels, met TinyMCE als editor en Protostar als template. Je hoeft geen kennis van PHP, CSS of FTP te bezitten. Je kunt vragen verwachten over: Joomla architectuur, voorbereiden en installeren van Joomla, website structuur, artikelbeheer, gebruikersbeheer, menubeheer, beveiliging en onderhoud, updates en upgrades, extensiebeheer en meertaligheid.

Het examen is multiple choice. Direct na het insturen van het examen zie je of je geslaagd bent.

Het examen wordt verzorgd door R2H, een van de Nederlandse Joomla Learning Partners. De kosten voor het examen bedragen $ 55,=. Die kosten betaal je aan Open Source Matters (de overkoepelende wereldwijde Joomla-organisatie). Hoe dat werkt zie je vanzelf als je je aanmeldt via het formulier van R2H; dan krijg je een mailtje met verdere instructies.

's Middags kun je deelnemen aan de Bugs Squash & Vertaal Sessie. Mocht je tussen die twee onderdelen door iets willen eten: Woudschoten heeft een lunchkaart met broodjes en kleine gerechten.

Een paar tips

Alleen praktijkervaring is niet genoeg. Je moet de dingen echt weten en je gedegen voorbereiden. Daarover vind je meer informatie in de Learning Guide.

Het examen is in het Engels. Zet dus indien mogelijk je backend op Engels, zodat je vertrouwd bent met de Engelse terminologie.

Zorg dat je op z'n minst één keer een meertalige website hebt gebouwd, want de kans is groot dat je daar vragen over krijgt.

Geef je ook support aan klanten of beheerders van de website? Probeer dat dan vanaf nu zo veel mogelijk uit je hoofd te doen. Het schijnt te helpen :).