De organisatie van de jaarlijkse JoomlaDagen kijkt terug op een geslaagde editie!

Op vrijdag 13 en zaterdag 14 april kwamen veel enthousiaste Joomla gebruikers, ontwikkelaars, professionals, hobbyisten, belangstellenden en community-leden naar de High Tech Campus Eindhoven om kennis en ervaring uit te wisselen, inspiratie op te doen en om te netwerken.

Na een aantal edities in Zeist was dit onze eerste in Eindhoven, en die smaakte naar meer! De High Tech Campus bleek een prima plek voor een conferentie als de JoomlaDagen.

Ook de opzet was nieuw: op vrijdag kon je kiezen uit vier workshops, of de informatieve en inspirerende Daarom-Joomla-sessies volgen, die allemaal samen een uitstekende indruk gaven van wat je allemaal kunt met Joomla. Zowel de workshops als de Daarom-Joomla-sessies werden over het algemeen goed ontvangen, evenals de presentaties van de zaterdag.

Presentatieslides

Van alle presentaties in het programmaoverzicht waarbij voor de titel het slides-icoon staat () zijn slides beschikbaar. Klik op de titel om de slides te bekijken.

Feedback

Hartelijk dank voor je aanwezigheid tijdens de JoomlaDagen 2018. Veel deelnemers hebben ons feedback en goede tips gegeven via het evaluatieformulier. Daar zijn we blij mee, want zo kunnen we de organisatie van de JoomlaDagen in 2019 verder verbeteren. Alvast hartelijk dank!

Combell Group

We zijn heel blij met onze nieuwe zilveren sponsor Combell! Deze kwaliteitshoster is een betrouwbare one-stop hosting partner. Je kunt bij Combell terecht voor domeinnaamregistratie, webhosting, e-mail hosting, kortom alle hostingdiensten. Je kunt bij Combell makkelijk je site installeren met een one-click install voor Joomla, of een voorgeïnstalleerd hostingpakket. Daarnaast is Combell gespecialiseerd in maatwerk hostingoplossingen.

Eet gezellig mee tijdens de JoomlaDagen

Kennis maakt hongerig! Daarom staat er op vrijdag 13 april, na de borrel, een heerlijk Italiaans buffet voor ons klaar. Op de High Tech Campus, dus we blijven lekker waar we zijn en gaan gezellig eten met z'n allen. Wil je mee-eten? Leuk! Koop dan nog wel even een ticket in de ticketshop. Voor € 35 kun je aanschuiven!

Jazeker eet ik mee!

 

Paul Delbar

Maak jij websites voor anderen, en wil je weten wat er allemaal kan met Joomla, oftewel waarom je voor Joomla zou kiezen? Kom naar het Daarom-Joomla-programma, op vrijdag 13 april 2018 tijdens de JoomlaDagen! Een ticket voor de vrijdag kost slechts € 35.

De hele dag door zijn er presentaties die al je vragen over Joomla beantwoorden. We trappen af met een keynote van Paul Delbar (foto) en daarna gaan we los met inspirerende, informatieve en interessante presentaties rondom vier thema's.

Daarom Joomla! - een fantastische basis

Joomla heeft een robuuste architectuur, een uitgebreide basis, open source code, én het is stabiel, veilig en eenvoudig te onderhouden. En dan is er ook nog de grote community van Joomla-gebruikers en -specialisten, waardoor bouwers er nooit alleen voor staan en klanten niet afhankelijk zijn van één webbouwer.

Al die elementen van Joomla komen aan bod in de presentaties rondom Daarom Joomla! - een fantastische basis. 

Daarom Joomla! - makkelijk content publiceren

Een CMS is zo goed als de onderliggende structuur. Hoe organiseer je de content zo dat gebruikers er fijn mee kunnen werken? Hoe regel je de structuur? En wat zijn goede manieren om de content te presenteren?

In deze sessies behandelen we de vele mogelijkheden om content binnen Joomla te presenteren, publiceren en structureren.

Daarom Joomla! - uitbreidbaar en koppelbaar

Joomla is van zichzelf al uitgebreid genoeg om een website te bouwen. Maar soms wil je wat extra mogelijkheden, een ander uiterlijk voor je website, of extra functionaliteiten zoals een webshop, een evenementenagenda of andere uitbreidingen. Daarvoor zijn er duizenden extensies beschikbaar.

Tijdens deze presentaties ontdek je welke soorten extensies er zijn en op welke manier je jouw basis Joomla website kunt uitbreiden.

Daarom Joomla! - inspiratie uit de praktijk

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden. We kunnen wel zeggen dat je veel kunt met Joomla, maar misschien wil jij het liever zien.

In deze sessie komen ervaren bouwers aan het woord die laten zien hoe hun sites eruitzien, en, misschien nog wel belangrijker, hoe de sites in elkaar zitten en hoe ze werken.

Naar de Daarom-Joomla!-sessies

Onze derde gouden sponsor is bekend! We zijn blij dat ze ook dit jaar weer sponsoren: Perfect Web Team. Het bedrijf heeft in de afgelopen jaren een aantal extensies ontwikkeld voor klanten waarvan ze er nu vier onder de naam PWT Extensions op de markt brengen. De gebruikersvriendelijke en slimme extensies van Perfect Web Team zijn: PWT ACL (voorheen bekend als ACL Manager, waarmee je makkelijk rechten voor je gebruikers kunt instellen; PWT SEO, bedoeld om de SEO van je Joomla-site te verbeteren; PWT Image om het uploaden van afbeeldingen te vergemakkelijken, en PWT Sitemap, waarmee je eenvoudig een sitemap genereert door middel van een knop in je menu-items.

Deelnemers JoomlaDagen 2017

Tijdens editie 2017 van de JoomlaDagen heeft Sorsha Kooistra het hele weekend gefilmd: je kon geen presentatieruimte of eetzaal binnenlopen of ze stond daar met haar camera! Van al die uren materiaal monteerde ze een prachtig sfeerverslag. Je ziet het hieronder.

Uniek dit jaar was het examen Certified Joomla Administrator. Maar liefst 30 mensen deden eraan mee, en daarmee was het meteen het grootste Joomla-examen ooit gehouden.

Zit je nu naar dit filmpje te kijken en denk je: dat kan ik ook, zo'n videoreportage maken? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Workshops JoomlaDagen 2018

Op vrijdag 13 april zijn er vier interessante en informatieve workshops waaraan je kunt deelnemen. Hieronder lees je welke workshops dat zijn. Om mee te doen aan een workshop heb je een workshopticket nodig. Die zijn vanaf nu verkrijgbaar voor € 25 per workshop in onze ticketshop.

Onze nieuwe bronzen sponsor WebLab42 in Utrecht bouwt heldere, toegankelijke websites. De mensen achter WebLab42, Hilda Abbing en Anja de Crom, maakten al langer websites maar doen dat sinds 1 januari 2018 samen, als één bedrijf. Waarom WebLab42 de JoomlaDagen sponsort? WebLab42 maakt voor alle websites gebruik van Joomla, en ze vinden het niet meer dan logisch dat je dan ook iets terugdoet voor de community.

Silly Walks tunnel Eindhoven

Gaat je partner, vader of moeder naar de JoomlaDagen, maar heb jij niet zo veel met Joomla? Lees dan vooral verder: voor jou hebben we een afwisselend maar liefst vier afwisselende activiteiten op het programma staan!

Het is ondertussen een traditie aan het worden: het familieprogramma, minstens even afwisselend als de JoomlaDagen zelf. Dit jaar staan er auto's, apparaten, vlinders en historie op het programma. Volop variatie dus.

Wat we precies gaan doen lees je op de speciale familieprogramma-pagina.