Het laatste Joomla!Dagen nieuws

Joomla Certificering tijdens JD17NL

Wil je laten zien dat je een gedegen kennis van Joomla bezit, oftewel dat je een professional bent? Laat je certificeren!

Het officiële Joomla Certificeringsprogramma (JCP) is in het leven geroepen om professionaliteit onder Joomlers te vergroten. Ben je eenmaal gecertificeerd, dan word je opgenomen in de Joomla.org database met alleen maar gecertificeerde Joomla-bouwers en kun je een badge op je website zetten.

Die certificering krijg je natuurlijk niet zomaar: daar moet je examen voor doen. En dat kan tijdens de JoomlaDagen 2017!

Bia Huizenga

Met een boek in de hand en hulptroepen in de buurt leerde Bia Huizenga (nu 73) alles wat ze nodig had om haar eigen Joomla-website te bouwen. Maar daar bleef het niet bij: ze hield presentaties over Joomla bij de HCC en was betrokken bij de oprichting van Joomla Gebruikersgroep Heerenveen. Wat de JoomlaDagen voor haar betekenen? Informatie, inspiratie, samenwerking, contact, enthousiasme, saamhorigheid en gezelligheid.

RolandD bronzen sponsor

Onze derde bronzen sponsor van editie 2017 is RolandD Cyber Produksi. RolandD ontwikkelt innovatieve uitbreidingen voor Joomla, met een forse dosis vakkennis en ervaring, maar ook passie en plezier! RolandD is onder andere ontwikkelaar van de RCP User Manager, een extensie waarmee je de gebruikersaccounts op je site schoon en up-to-date houdt.

Peter Martin: "Open source biedt zo veel meerwaarde"

Als Peter Martins ogen ergens van gaan stralen, dan is het van praten over open source software, samenwerken in communities en het delen van kennis. Met zijn bedrijf db8.nl geeft Peter technische Joomla ondersteuning aan bedrijven en hij programmeert maatwerk componenten, modules en plugins. Daarnaast is hij actief in verschillende open source communities: "Er bestaat zeker zoiets als een open source mentaliteit."

GJ-R

Ook dit jaar steunt GJ-R de JoomlaDagen, als bronzen sponsor.
De Joomla-specialisten van GJ-R installeren en configureren websites en webshops voor het MKB. Ze hebben verstand van webdesign en leven zich graag uit op maatwerk. Daarnaast kan je bij GJ-R ook terecht voor SEO/SEA, webredactie en social media marketing.

Meewerken aan Joomla tijdens de JoomlaDagen

Kan het JoomlaDagen-weekend je niet lang genoeg duren en/of wil je graag iets bijdragen aan Joomla? Kom op vrijdag 31 maart al naar Woudschoten! Er staan twee onderdelen gepland: 's ochtends certificering en 's middags een Bug Squash & vertaalsessie.

Call for Speakers Joomladagen

Binnenkort komt het programma van de JoomlaDagen online, maar we geven je graag alvast een voorproefje van de sprekers en de onderwerpen. Op het programma staan in elk geval presentaties van: Peter van Westen, René Kreijveld, Peter Martin, Elisa Foltyn, Jisse Reitsma, Hans Kuijpers, Simon Kloostra, Ruud van Zuidam en Marc Dechèvre.

Een willekeurige greep uit de onderwerpen:

Chantal Hogenes

Chantal Hogenes werkte al jaren met Joomla voordat ze voor het eerst naar de JoomlaDagen ging. Ze verwachtte er vooral kennis op te doen. Wat ze niet had verwacht? Dat ze zoveel gelijkgestemden zou ontmoeten, en dat het een soort jaarlijks uitje met collega’s zou worden: "Meteen na afloop keek ik al uit naar de volgende."

Fort bij Vechten

Gaat je partner, vader of moeder naar de JoomlaDagen, maar heb jij niet zo veel met Joomla? Lees dan vooral verder: voor jou hebben we maar liefst vier afwisselende activiteiten op het programma staan!

Het is ondertussen een traditie aan het worden: het familieprogramma, minstens even afwisselend als de JoomlaDagen zelf. Dit jaar gaan staat er flora, fauna, avontuur en historie op het programma. Volop variatie dus.

Wat we precies gaan doen lees je op de speciale familieprogramma-pagina.

Rene Kreijveld

Als je ooit de JoomlaDagen hebt bezocht, zal de naam René Kreijveld je bekend voorkomen. Sinds hij betrokken was bij de organisatie van de eerste editie, heeft hij alle Nederlandse JoomlaDagen bijgewoond. Bij elke editie heeft hij een presentatie gegeven, veel geleerd, oude vrienden ontmoet en nieuwe gemaakt: "De JoomlaDagen zijn erg inspirerend, het is elk jaar weer een feestje."

Diamant sponsor

Gouden sponsor

Zilveren sponsor