Josien Verreijt-Nielsen

Josien: "Het is meer: 'kan ik gaan' dan 'wil ik gaan'"

Op feestjes zegt Josien Verreijt-Nielsen meestal dat ze websites ontwikkelt, want dan begrijpen mensen tenminste wat ze doet. "Ik werk met Wordpress en met Joomla, maar die noem ik in eerste instantie niet. Ik zeg dat ik websites maak waar je dingen mee kunt doen, waarmee je zelf de teksten en foto’s kunt bewerken en waar je volledige webwinkels aan kunt hangen. En dat de klanten variëren van een advocatencollectief tot een tijdschrift of een vereniging met ledeninlog." Wat haar aan de JoomlaDagen het meest aanspreekt? De openheid en het hoge percentage aan leuke mensen.

Bia Huizenga

Bia: "Elke keer weer word ik getroffen door de teamspirit"

Met een boek in de hand en hulptroepen in de buurt leerde Bia Huizenga (nu 73) alles wat ze nodig had om haar eigen Joomla-website te bouwen. Maar daar bleef het niet bij: ze hield presentaties over Joomla bij de HCC en was betrokken bij de oprichting van Joomla Gebruikersgroep Heerenveen. Wat de JoomlaDagen voor haar betekenen? Informatie, inspiratie, samenwerking, contact, enthousiasme, saamhorigheid en gezelligheid.

Peter Martin: Open source biedt zo veel meerwaarde

Peter: "Open source biedt zo veel meerwaarde"

Als Peter Martins ogen ergens van gaan stralen, dan is het van praten over open source software, samenwerken in communities en het delen van kennis. Met zijn bedrijf db8.nl geeft Peter technische Joomla ondersteuning aan bedrijven en hij programmeert maatwerk componenten, modules en plugins. Daarnaast is hij actief in verschillende open source communities: "Er bestaat zeker zoiets als een open source mentaliteit."

Chantal Hogenes

Chantal: "Ik kom altijd thuis met bergen nieuwe ideeën"

Chantal Hogenes werkte al jaren met Joomla voordat ze voor het eerst naar de JoomlaDagen ging. Ze verwachtte er vooral kennis op te doen. Wat ze niet had verwacht? Dat ze zoveel gelijkgestemden zou ontmoeten, en dat het een soort jaarlijks uitje met collega’s zou worden: "Meteen na afloop keek ik al uit naar de volgende."

Rene Kreijveld

René: "De JoomlaDagen zijn een inspirerend feestje voor elke Joomla-gebruiker"

Als je ooit de JoomlaDagen hebt bezocht, zal de naam René Kreijveld je bekend voorkomen. Sinds hij betrokken was bij de organisatie van de eerste editie, heeft hij alle Nederlandse JoomlaDagen bijgewoond. Bij elke editie heeft hij een presentatie gegeven, veel geleerd, oude vrienden ontmoet en nieuwe gemaakt: "De JoomlaDagen zijn erg inspirerend, het is elk jaar weer een feestje."

Sander: "Je hebt altijd wel iets te delen"

Lekker op vakantie tussen het examen van de middelbare school en de start van zijn studie bouwkunde? Dat had misschien best gekund, maar Sander Potjer (nu 30) bouwde een website voor zijn roeiteam. En was verkocht. Inmiddels is hij partner bij Perfect Web Team, heeft hij de extensie ACL Manager ontwikkeld en is hij lid van het Joomla! Community Leadership Team én voorzitter van Stichting Sympathy (organisator van de JoomlaDagen): "Ik was een studentje bouwkunde, en Joomla! heeft mijn hele leven op zijn kop gezet."

Agnès: "Het weekend eindigt altijd veel te snel"

Ze werkt nooit met Joomla, weet niets van Joomla en heeft niets met Joomla. Toch gaat Agnès Billerey (57) sinds een paar jaar met veel plezier naar de JoomlaDagen. De reden? Het familieprogramma!

Rachel: "De JoomlaDagen zijn er voor alle levels van Joomla!-fans"

Ze houdt van Marvel comics, is fan van Star Trek en zit liever achter haar pc dan dat ze naar een feestje gaat. Maar als Rachel Walraven (42) dan tóch naar een feestje moet, dan het liefst naar de JoomlaDagen: "Joomla! verbindt op zo'n dag, dat geeft een heel open sfeer."

Emiel: "Iedereen is enthousiast en wil kennis delen"

Zijn tweelingbroer mocht voor zijn werk naar een conferentie in New York. Dat leek Emiel Kwakkel (26) ook wel wat, en dus mocht hij ook op conferentie – naar de JoomlaDagen. Hij had geen idee wat hij kon verwachten, maar werd aangenaam verrast: "Het idee dat je veel gebruikt maakt van de Nederlands vertaalde documentatie, en dan ontmoet je tijdens de JoomlaDagen iemand die daar aan meewerkt!"

Jisse: "Het is voor mij een vast onderdeel van het voorjaar"

Jisse Reitsma (37) ziet zichzelf vooral als programmeur, maar is tegelijkertijd ook internetondernemer en trainer. Hij schreef in 2008 een Nederlands boek over Joomla!-templates en in 2014 een Engels boek over het programmeren van Joomla!-plugins en is eigenaar van Yireo, dat verschillende extensies en diensten aanbiedt voor Joomla!, Magento 1 en (sinds kort) Magento 2: "Wie professioneel met Joomla! bezig is, mag de JoomlaDagen niet missen."

Niels en Maarten: "Ik moet de eerste nog tegenkomen die alles al weet"

Maarten van der Veer is 53 en in het dagelijks leven postbezorger, zijn zoon Niels is 18, werkt voor Perfect Web Team en studeert informatica aan de Hogeschool Rotterdam. Wat ze gemeen hebben? Ze zijn allebei fan van Joomla. In 2015 gingen ze voor het eerst naar de JoomlaDagen, samen, en ze zijn vast van plan om deze editie weer te gaan: "Als je meer uit je site wilt halen, mag je de JoomlaDagen niet missen."

Lisette: "Kennis delen geeft een heel positieve vibe"

Vanaf het moment dat Lisette Giesen (49) haar eerste html-kladblokbestand zag transformeren tot een webpagina, was ze verkocht. Kladblok werd Mambo, Mambo werd Joomla, en dat ze naar de JoomlaDagen gaat, daar hoeft ze niet eens over na te denken. Ook niet na negen keer: “Het wordt alleen maar leuker.”