JoomlaDagen Familieprogramma: Fort bij Vechten

Gaat je partner, vader of moeder naar de JoomlaDagen, maar heb jij niet zo veel met Joomla? Lees dan vooral verder: voor jou hebben we vier afwisselende activiteiten op het programma staan!

Het is ondertussen een traditie aan het worden: het familieprogramma, minstens even gevarieerd als de JoomlaDagen zelf. In Eindhoven en omgeving is van alles te beleven, en we hebben dan ook een mooi programma kunnen samenstellen.

Vrijdag 13 april: auto's en apparaten

PHILIPS-MUSEUM
In 1891 ontwikkelde Gerard Philips hier de eerste Philips gloeilamp. We krijgen een beeld hoe Philips zich ontwikkelde van een kleine gloeilampenfabrikant tot een groot en toonaangevend wereldconcern. Aan de hand van opmerkelijke verhalen en historische producten maakt de tentoonstelling voelbaar wat de impact van Philips op het leven van mensen is. Je kunt er een iPad huren waarmee je opdrachten kunt doen, je lichaamswarmte checken en zelf de toekomst van de medische apparatuur ervaren.
https://www.philips.nl/a-w/philips-museum.html

DAF-MUSEUM
In 1928 richt Hub van Doorne zijn eigen bedrijf op: de "Hub van Doorne, Machinefabriek en Reparatie-inrichting" was een feit. De naam wordt in 1948 gewijzigd in "Van Doorne’s Automobiel Fabriek", kortweg Daf.
Het museum geeft een goed beeld van de motorenontwikkeling door de jaren heen. Op de galerij boven staat een uitzonderlijke collectie personenwagens te pronken, waaronder een aantal interessante prototypen die nooit in productie zijn gegaan. En... er staat een koninklijk Dafje!
http://www.dafmuseum.nl/nl-nl

Daf-museum Eindhoven 

Vandaag lopen we zeker door het Silly Walks tunneltje (naar de beroemde Monty Python sketch over het Ministry of Silly Walks), waar elke Silly Walk op de muur geschilderd is. Monty Python's John Cleese heeft het tunneltje zelf geopend (naar het schijnt op pantoffels). Maak een selfie in elke positie!

Na afloop gaan we terug naar Eindhoven waar je eventueel kunt aanschuiven voor het diner (€ 35 extra, dat kun je meteen meeboeken bij je ticket).

Zaterdag 14 april: vlinders en historie

TROPISCHE VLINDERTUIN
Midden in het tuinbouwgebied van Someren ligt Klein Costa Rica, de meest bijzondere tropische vlindertuin van Brabant. We beleven de wondere schoonheid van de tropen op meer dan 880m2. In de tuin groeien tropische bomen en planten. Ook leven er vele vlinders maar ook reptielen, vogels, vissen en schildpadden. We wanen ons in de tropen, waarbij we kunnen genieten van aangename temperaturen.
http://www.kleincostarica.nl/

PRE-HISTORISCH DORP
We beleven zes lang vervlogen tijdperken van 13.000 jaar geleden tot aan de Tachtigjarige Oorlog. We ontdekken hoe de eerste boeren werkten, wat de Romeinen in onze streken kwamen doen en hoe Eindhoven is ontstaan.
http://www.prehistorischdorp.nl/nl

Kosten familieprogramma

Per dag: 45 euro per persoon.

Inbegrepen: alle entreebewijzen, iets te drinken tijdens de dag, lunch en vervoer.

Bestel nu je ticket(s) voor het familieprogramma!