JoomlaDagen Familieprogramma: Fort bij Vechten

Gaat je partner, vader of moeder naar de JoomlaDagen, maar heb jij niet zo veel met Joomla? Lees dan vooral verder: voor jou hebben we vier afwisselende activiteiten op het programma staan!

Het is ondertussen een traditie aan het worden: het familieprogramma, minstens even gevarieerd als de JoomlaDagen zelf. Bleven we vorig jaar nog in de stad Utrecht, dit jaar staan er ook activiteiten in de omgeving gepland.

Zaterdag 1 april: flora en fauna

's Ochtends gaan we naar Dierenpark Amersfoort - behalve als in Ouwehands Dierenpark (Rhenen) de panda's al gearriveerd zijn: dan gaan we natuurlijk daarheen!

's Middags bezoeken we de Botanische Tuinen in Utrecht. De tuinen, onderdeel van Universiteit Utrecht, liggen in het hart van universitair centrum De Uithof. De tuinen beslaan een oppervlakte van 9 (!) hectare. Ze zijn aangelegd op en rondom het negentiende-eeuwse Fort Hoofddijk. Er is een prachtige Rotstuin, een Evolutietuin, Buitenfort, Ontdektuin en Diertjestuin, en in de Tropische Kassen vind je (sub)tropische planten.

Zondag 2 april: avontuur en historie

Op zondagochtend gaan we op avontuur in het Waterliniemuseum in Bunnik. Dat is gevestigd in Fort bij Vechten, een van de grootste en mooiste forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Hier beleven we het unieke verhaal van de verdediging van Nederland met de hulp van het water. Je kunt in dit stoere museum zelf de vijand tegenhouden en de linie onder water zetten, en een Virtual Reality parachutevlucht over de Nieuwe Hollandse Waterlinie maken. Een rondleiding door het fort maakt de beleving compleet.

's Middags maken we in Slot Zuylen, net buiten de stad Utrecht, kennis met de Utrechtse adel die het slot vanaf de 13e eeuw bewoonde en ontdekken we hoe het was om in een kasteel te wonen. Het slot heeft een rijke familiegeschiedenis met invloedrijke bewoners, waarin een prominente rol is weggelegd voor sterke vrouwen, zoals schrijfster Belle van Zuylen. Het kasteel ligt aan de Vecht en is omringd door fraaie tuinen.

Kosten familieprogramma

1 dag: 40 euro

1 dag kinderen t/m 11 jaar: 35 euro

2 dagen: 80 euro

2 dagen kinderen t/m 11 jaar: 70 euro

Inbegrepen: alle entreebewijzen, iets te drinken tijdens de dag, lunch en vervoer. Na afloop gaan we terug naar Woudschoten waar je eventueel kunt aanschuiven voor het diner (€ 35 extra, dat kun je meteen meeboeken bij je ticket).

Bestel nu je ticket(s) voor het familieprogramma!